VCA-VOL

Doelgroep
VCA-VOL is een cursus die bedoeld is voor alle leidinggevenden die bij de uitvoering van het werk betrokken zijn. Dit betreft leidinggevenden die werken bij aannemers, (petro)chemische industrie, metaal, elektro, transport en logistieke bedrijven. De afkorting ‘VCA-VOL’ staat voor ‘Veiligheids Checklist Aannemers – Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden’

Vooropleiding
Voor de cursus VCA-VOL is geen vooropleiding noodzakelijk. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Programma
De cursisten leren welke regels er zijn afgesproken om het werken zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze regels gelden zowel voor medewerkers als werkgevers als leidinggevenden. Daarnaast leren de cursisten van de VCA-VOL cursus hoe ze onveilige situaties kunnen herkennen en hoe ze risico’s kunnen vermijden of verkleinen.

Onderwerpen die behandeld worden zijn:
– veiligheidswetgeving
– ontstaan van ongevallen
– strategiën om risico’s te beperken
– het bevorderen van veilig werken
-taakrisico en analyse
– bedrijfsnoodplannen en gevarenbronnen zoals asbest, straling, electriciteit en lawaai.

Duur en plaats
De VCA-VOL cursus heeft een duur van 1 dag. Bij groepen kan een cursusduur op maat worden bepaald.
De veiligheidsopleidingen kunnen plaatsvinden bij één van de trainingscentra in Enschede, Beekbergen of Veldhoven. Ook is het uiteraard mogelijk om de training op uw eigen locatie te laten plaatsvinden.

Certificering
De geslaagde kandidaten ontvangen het officiële VCA Diploma. Het examen wordt afgenomen door een erkend examenbureau. Het VCA diploma is 10 jaar geldig.

Lesdata en prijs
De lesdata vinden in overleg plaats. De kosten voor de VCA-VOL cursus op één van de leslocaties bedragen € 195,00 excl 21% btw, inclusief examenkosten, lesmateriaal, lunch en certificaat.

Bijzonderheden
De cursist ontvangt het lesboek ruim voor aanvang van de cursus en dient deze vooraf door te lezen en mee te nemen naar de cursus.