VCA Basis

Doelgroep
De VCA basisveiligheidsopleiding is bestemd voor operationele medewerkers van bedrijven die onder andere werkzaam zijn in de aannemerij, metaal, elektro, transport, logistiek en (petro)chemische industrie.

Doelstelling
Deze VCA cursus heeft uw medewerkers inzicht in het begrip veiligheid. De cursus laat zien wat de achterliggende oorzaken van ongelukken zijn waardoor ongelukken in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Vooropleiding
Voor de VCA basisopleiding is geen vooropleiding vereist. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Programma
Tijdens de cursus VCA basisveiligheid leren de cursisten welke regels er zijn afgesproken om zo veilig mogelijk te werken. Deze regels gelden voor zowel werkgevers als werknemers. VCA betekent ‘Veiligheids Checklist Aannemers’.

Diverse aspecten van het onderwerp ‘veiligheid’ worden tijdens deze VCA cursus behandeld en onderbouwd met praktische voorbeelden van onveilige situaties op de werkvloer. De voordelen van het werken onder veilige omstandigheden komen ook naar voren in deze cursus. Verantwoordelijkheden, werken op hoogte, werken met gevaarlijke stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onder andere onderwerpen van de VCA veiligheidsopleiding.

Cursusduur en plaats
De cursus basis VCA duurt standaard 1 dag. De VCA veiligheidsopleiding kan gegeven worden bij een van de opleidingslocaties in Enschede, Beekbergen of Veldhoven.
Indien u meerdere medewerkers tegelijk wilt opleiden is het mogelijk om een maatwerk cursus af te spreken op uw eigen locatie.

Certificering
Geslaagde kandidaten ontvangen het officiële “VCA diploma”. Het examen wordt afgenomen door een erkend examenbureau. Het VCA diploma is 10 jaar geldig.

Lesdata
De lesdata zijn in overleg.

Prijs
Voor de opleiding op een van de leslocaties is de prijs voor de VCA basisopleiding € 195,00 excl btw (21%) inclusief lesboek, examen, certificaat en lunch. De kosten van bedrijfscursussen zijn op aanvraag.

Bijzonderheden
Op verzoek kunnen de cursussen ook in het Engels of Duits worden verzorgd. Wij leveren het lesmateriaal en kunnen de lessen verzorgen. Het examen zal dan ook in het Engels of Duits worden afgenomen.
De cursist ontvangt het lesboek ruim voor aanvang van de cursus en dient deze vooraf door te lezen en mee te nemen naar de cursus.